Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Fel fokus...

2018Posted by Eva Smedberg Mon, April 09, 2018 06:46:08
God morgon :)

Jag tycker att Sverige är ett fantastiskt land på många sätt, men jag tycker bäst om att det är helt okey att människor tillåts vara annorlunda. Det är liksom ingen big deal om en man vill sminka sig och gå klädd i damkläder och jag känner ingen som ens skulle komma på tanken att diskriminera människor utifrån sexuell läggning.

Mitt bästa exempel på hur majoriteten av oss svenskar resonerar är tio år gammalt, då min 85-åriga kunds barnbarn bytte kön. " Det där har jag vetat hela tiden", sa hon då.

Det är svårt att få fram någon statistik på hur många transpersoner det finns i Sverige, men man skriver att det är några promille, och att mörkertalet är stort. Så...akademiker, som skall föreställa någon slags kunnig elit, har helt tappat bort det där med promillen och riktat in sig på det stora mörkertalet.

Och det är en beklämmande utveckling när ett lands akademikerelit, som borde vara intresserade av att både få och dela kunskap, lägger allt fokus på att motverka diskriminering av transpersoner, när det finns 2 203 384 pensionärer som diskrimineras, men inte pga sitt kön eller sina livs- och arbetslivserfarenheter, utan på grund av sin ålder.

Ha det gött!
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.