Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

om ditten och datten

2018Posted by Eva Smedberg Sun, April 08, 2018 08:33:47
God morgon :)

Jag har precis sett färdigt serien "Länge leve demokratin" och i mina ögon var det längesedan Sveriges Televisons Aktiebolag uppfyllde sina public service-åtaganden på det här förtjänstfullt genomarbetade sättet.

Och om Jan Scherman och SVT inte får ett kristallenpris för 2018 års bästa fakta- och aktualitetsprogram, kommer jag att sluta titta på tv och därmed sluta betala licensen. Det skulle jag egentligen kunna göra redan nu, eftersom jag uteslutande tittar på nyheter och dokumentärer på datorn, men man vill ännasom vara med och bidra.

I det tredje avsnittet fick bl a näringsidkare säga sitt om hur Sverige skall möta framtidens arbetsutmaningar eftersom det, tack vare den digitala utvecklingen, är mycket lättare att flytta sitt företag idag. Och jag håller med VD:n för Izettle, som anser att Sverige borde vara världsmästare på att skapa förutsättningar för entrepenörskap och småbolag.

Men min egen reflektion är att den enda vision Sverige, och framför allt Göteborg, har är hur många vi skall vara om sisådär 10 år. Man har liksom blundat för att det kommer att behövas företag, som behöver arbetskraft, som i sin tur behöver bostad, dagisplats och en fungerande skola.

Detta blir särskilt problematiskt i Göteborg, då kommunen planerar att genomföra ett tunnelbygge, som inte bara har och kommer att fortsätta äta upp våra skattepengar. Bygget försenar nödvändigt bostadsbyggande och kommer även att innebära att många av innerstans näringsidkare får stänga igen på grund av bristande kundunderlag.

Inte ens turister, som i regel är förväntansfulla och toleranta, vill lägga sin lediga tid på att försöka ta sig fram i en bullrig, dammig arbetsplatsmiljö, och kommer inte att rekommendera Göteborg som turistmål de närmaste 15 åren.

Men det där löser säkert Göteborg och Co. Man letar helt enkelt fram något litet reseföretag, från något avlägset land, som har specialiserat sig på att lyfta fram "Världens roligaste stad, sett från ett byggschakt", och då vinner vi det priset.

....snacka om att komma lååååångt ifrån ämnet.........

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eva Smedberg Mon, April 09, 2018 20:24:32

Hallå där Monica :) jaa du...men snart är det val!

Posted by Monica Sun, April 08, 2018 08:58:49

Klockrent och en sån tragiskt siad framtid för vårt älskade Göteborg men dessvärre alldeles sann om de får fortsätta att härja med vl....