Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Svarta hål och gömda galaxer

2018Posted by Eva Smedberg Sat, April 07, 2018 08:21:11

God morgon :)

Det är alltså 500 000 kubikmeter oförorenad Västlänkslera, som skall köras med lastbil från Korsvägen, Haga och Centralen till någon kajplats vid Göta Älv. Där skall leran lastas på pråm, som tar sig över till Frihamnen, där den dumpas.

Men hur många lastbilar blir det, som dessutom skall ta sig fram genom den redan begränsade framkomligheten? 1 kubikmeter torr sand väger ca 1,5 ton och om chauffören skall köra laglig får lasten inte överstiga 14 ton. Men om man vill skynda på det hela, lastar lite för mycket, råkar bli stoppad av en polis, som tvingar chauffören att åka ut till Skandiahamnen för en kontrollvägning. Vem betalar den tidsförlusten och vem betalar chaufförens böter om det blir några?

Om man står på utsidan av Göteborgspolitikernas och de fem anhängarnas Västlänkseufori, får man en känsla av att projektet inte går att stoppa, av det enkla skälet att våra hårt inarbetade skattepengar liksom försvinner ner i svarta tunga hål ute i den yttersta rymden.

Men snart får vi kanske veta om detta bara är en känsla eller om det faktiskt förhåller sig så. En Chalmersforskare har fått en ansenlig summa pengar för att studera gömda galaxer och då kanske hon, när hon ändå håller på, kan se om Göteborgs stad har startat något litet aktiebolag där uppe.

Ha en fin helg :)


,

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.