Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Tur att vi fortfarande har yttrandefrihet

2018Posted by Eva Smedberg Thu, April 05, 2018 06:55:53

God morgon :)

I gårdagens GP skrev Adam Cwejman om miljardförlustaffären Gobigas och att Göteborg känns igen som staden där man faktiskt kan hafsa bort medborgarnas gemensamma medel utan att det straffar sig. MEN DET MÅSTE FÅ KONSEKVENSER!

Vi kan INTE rösta på politiker som slarvar bort 2 miljarder utan att blinka, som nonchalerar de göteborgare som röstade nej till trängselskatten och som förminskar de medborgare och experter som anser att Västlänken måste stoppas.

VÄSTLÄNKSPROJEKTET är ett långt större feltänk än GOBIGASAFFÄREN och jag tänker ofta på att man, när det begav sig, slog sig för bröstet för att man minsann, som första stad i landet, kunde lansera gröna obligationer. Gröna!!!?

I Göteborg har den alldeles vanliga göteborgaren både ett sundare rättvisetänk och ett grönare miljötänk än de politiker som upprepar mantrat om en grön, nära och jämlik stad. HYCKLERI Det är vad vi skall tänka när vi ser de etablerade partiernas röstsedlar nästa gång.

De har slängt bort 2 miljarder utan att höja på ögonbrynen och de är beredda att slänga bort 20 miljarder av våra skattepengar, trots att många experter, som har räknat på bla kapacitet och miljökonsekvenser, anser att projektet måste stoppas.

Och vad har vi för journalister i Göteborg, egentligen?
En ledarkrönikör på GT försöker förmildra politikernas Gobigas-misslyckande genom att skylla på att regeringen inte har skapat rätt förutsättningar för svensk biogasproduktion.

Så hur kommer det att låta när Västlänken visar sig vara ett ännu större misslyckande? Kommer man även då att skylla på att regeringen inte skapade rätt förutsättningar eller rent av att regeringen borde ha stoppat projektet?

En journalist kan kanske inte förhålla sig helt neutral till politiker och politiska partier, men man skall definitivt ha någon form av medborgarsympatier, som avhåller en ifrån att klistra geggiga epitet på små partier, som har vuxit och blommat upp ur ett folkinitiativ, så som exempelvis Vägvalet.

Att Vägvalet har stått stadigt i samma frågor sedan partiet startade betyder att man, till skillnad från många andra partier, finns till för Göteborg och medborgarnas skull och inte tvärtom.

Och om ett parti inte vänder kappan efter vinden, utan värnar om att den representativa demokratin efterlevs, då betyder inte det per automatik att det är ett enfrågeparti...som den här ledarkrönikören nämner i tid och otid...

Men det finns andra journalister som verkar ha missuppfattat sitt uppdrag och som kanske borde gå in i partiet hellre än att stå utanför och gråta. För det var nästan vad som höll på att hända i etern, när en viss socialdemokratisk politiker deklarerade att han blivit medlem i Demokraterna i Göteborg.

Nä nu blir jag så förbannad att jag måste sluta. Ha en bra dag :)


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.