Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Vi snackar 1,2 MILJARDER, KRONOR då alltså...

2018Posted by Eva Smedberg Fri, March 23, 2018 06:19:11

God morgon :)

Jag skall erkänna det med en gång. Jag har blivit allergisk. Inte mot gräs, blommor eller påskägg, utan mot åsiktskorridorer och de ord och den hotbild, som vissa använder sig av när man talar om vår demokrati.

Jag var därför mer än kritisk när jag tittade på det första avsnittet av SVT:s "Länge leve demokratin", där journalisten Jan Scherman, tidigare Vd för TV4, letar efter svaret på hur Sveriges demokrati mår och om vi håller på att förlora den.

Men jag fick inga utslag, behövde inte ens ta fram någon näsduk, däremot fick jag en helt annan bild av hur arbetssituationen ser ut för riksdagens 349 ledamöter. Jan Scherman ställde en rad frågor till samtliga, i en skriftlig enkätundersökning, och pratade med en riksdagsledamot från varje parti, som alla vittnade om långa arbetsdagar och riktigt dåliga arbetsförhållanden.

Göteborgsliberalernas ledamot, Robert Hannah, kallade arbetet för glorifierad administration, och det är ju riktigt oroväckande när en politiker, som driver frågor om jämställdhet och hedersrelaterat förtryck, får sitta i riksdagshuset och klistra kvitton, istället för att möta sina väljare ute i verkligheten.

Och det var när Robert Hannah berättade att man drog några kronor ifrån lönen, för att kunna dricka godare kaffe och äta något gott till, som jag började fundera över det statliga partistöd, som betalas ut till alla partier som finns representerade i riksdagen.

Enligt den partipolitiskt obundna föreningen Arenagruppen ligger det sammanlagda partistödet på 1,2 miljarder kronor, och då är inte arvoden till politiker och riksdagsledamöternas löner inräknade!

2017 fick Socialdemokraterna 45,3 miljoner kronor i partistöd, Moderaterna fick 37,2 miljoner kronor, Sverigedemokraterna fick 21,7 miljoner, Miljöpartiet 14,5, Centerpartiet 13,7, Vänsterpartiet 13,3, Liberalerna 12,9, Kristdemokraterna 11,9 och Feministiskt initiativ fick 1,7 miljoner kronor. Därutöver får partiernas kvinnoförbund mellan 3,1 och 1,3 miljoner kronor vardera.

...så om åsiktskorridoren ursäktar mig en stund...Man kanske borde bredda sitt fokus och även börja jaga förluster i välfärden?  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.