Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

...senare än i elfte timmen...

2017Posted by Eva Smedberg Fri, November 17, 2017 05:17:01
God morgon :)

I debattprogrammet Agenda här om dagen, medan verksamhetschefen för "Tjejers rätt i samhället" pratade om hedersvåld, satt barn- och äldreministern och skrev och man kan verkligen tycka att det är lite sent att börja skriva nu, i direktsändning, för man har ju liksom haft ganska många år på sig att skriva och stå upp MOT hedersrelaterade brott.

Men det är någonting som händer när svenska politiker skall ta ställning i frågor som kräver andra svar än de politiskt korrekta.

Hedersrelaterat våld är ett sådant ämne och för att slippa ta ställning kan man ju alltid formulera sig som Gudrun Schyman gjorde i Ekots lördagsintervju i våras: "En del vill ha patent och vara den viktigaste organisationen och jag tycker att det är en väldigt olycklig utveckling och jag hoppas att vi kan komma förbi diskussionen om begreppen och istället börja arbeta praktiskt och konkret".

Det är en underlig formulering, då hon som ordförande för ett Feministiskt initiativ verkligen borde applådera ALLA organisationer, som arbetar för att bekämpa såväl hedersförtyck som hedersrelaterade brott.

Så vad har Gudrun Schyman för praktiska lösningar på att män ifrån andra kulturer fortfarande bestämmer över sina fruar och döttrar? Jo, bland annat att män och kvinnor skall ha olika badtider i landets simbassänger...

Önskar er en fin dag!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.