Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Fejk news

2017Posted by Eva Smedberg Fri, November 17, 2017 05:07:40
God morgon :)

Det fanns en tid då majoriteten av oss verkligen trodde på såväl SVT som morgontidningarnas samhällsbevakning och jag hade nästan en utomjordisk respekt för journalister som yrkesgrupp.
I mina ögon var en journalist folkets öron och ögon, opartiska sanningssägare som befann sig långt ifrån åsiktskorridorer och ljusår ifrån att vara någon politikers kommunikatör.

Därför såg jag fram emot valet 2014 med en slags varmhjärtad lättnad, för även om jag litade på svensk media till 100 %, litade jag inte på att man berättade hela sanningen om kostnader och de samhällsproblem som uppstod till följd av den stora invandringen.
Så när valet närmade sig tänkte jag att äntligen skulle man öppet prata och skriva om invandringen på ett nyanserat sätt, prata om kostnader, åtgärder och samtala om framtiden, utan att för den saken skull förolämpa den som eventuellt ställde de lite mer okänsliga frågorna.

Men det blev inga sådana samtal. Det blev oroväckande knäpptyst och det förtroendebortfall, som endast hade rört sig kring medias förmedling av Sveriges invandrarfrågor, skvätte till slut över till väldigt mycket annan information också.

Så när politiker och mainstream media slår sig för bröstet och kritiserar alternativa medier bör de nog självkritiskt ställa sig frågan varför allt fler söker sig dit. Men det gör man givetvis inte. Istället hävdar man, i tid och otid, att alternativ media oftast är fejk news och att människor söker sig dit för att få bekräftelse på sina egna hemska, onda, rasistiska, nazistiska, populistiska och sexistiska åsikter.

Jag är en ganska principbefriad person men i fortsättningen kommer jag att ha en princip. Den politiker som ens nämner ordet fejk news eller alternativ media går fetbort i min värld.

Ha en riktigt trevlig dag!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.