Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Hon skulle ha behövts nu...Astrid Lindgren

2016Posted by Eva Smedberg Thu, July 28, 2016 06:19:54

God morgon :)

Klockan är 06.05 och det har fallit stoora och måånga regndroppar över Göteborg, Hisingen. Men "Man skall vara glad att det är väder överhuvudtaget", som Pippi Långstrump sa. Hon sa många tänkvärda saker den där starka lilla rödhåriga flickan, som hade en pappa som var sjörövare och en mamma som hette Astrid Lindgren.

Det är fjorton år sedan "allas vår Astrid" gick ur tiden och även om orden i såväl alla hennes böcker, som i de debattartiklar hon skrev lever kvar, skulle världen behövt henne idag. För hon var inte bara författare, krönikör och opinionsbildare. Hon var även en sann humanist och en stor djurvän. Hon värnade om de små och utsatta och hon kämpade mot främlingsfientlighet.

Om hon hade levt idag, skulle hon då tycka att vi är främlingsfientliga, vi som vill dra i handbromsen, för att först och främst kunna ta hand om de flyktingar som Sverige redan har sagt välkommen till?

Och det skulle vara så spännande att få höra vad hon hade att säga om alla de ensamkommande flyktingbarn, som egentligen är unga vuxna? Skulle hon tycka att det är rätt att unga vuxna behandlas som barn, eller skulle hon kämpa för att de som är barn på riktigt, skulle få en plats och en dräglig uppväxt i Sverige?

Och vad skulle hon säga om de åtta gruppvåldtäkter som har ägt rum under de sex senaste sommarveckorna? Skulle hon hålla med den psykoterapeut som sa att våldtäkterna förmodligen berodde på det varma vädret.

Nej. Jag tror faktiskt inte det...

Allt Gott / Eva

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.