Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Gothia Cup for president

2016Posted by Eva Smedberg Thu, July 21, 2016 06:39:07

God morgon :)

Det förpliktigar att anordna en fotbollsturnering med 40 200 deltagare från 74 olika nationer och Gothia Cup både levererar och sätter ner foten. Genom att stänga av den ledare och de 30-talet spelare, som omringade och antastade tre 16-åriga tjejer under Gothia Cup-invigningen, visar man att ett sådant beteende är helt oacceptabelt.

Och det känns bra att det görs i Göteborg, för även om vissa menar att vi aldrig har varit så trygga som nu, har en negativ våldspiral tagit fart, som även drabbar människor utanför den kriminella världen. Man skjuter inte med pilbåge för att skrämmas. Man skjuter med automatvapen för att döda.

Och det är viktigt att frågan om våld och övergrepp inte landar i en fråga om vilket land våldsverkarna kommer ifrån. Det löser ingenting utan förstärker snarare den oro många känner inför Sveriges flyktingmottagande de senaste åren. En oro som varken bottnar i främlingsfientlighet eller i en motvilja mot att hjälpa till.

Ledningen för Gothia Cup har inte bara visat att man värnar om unga flickors säkerhet. Man har även visat civilkurage och att de som inte har en värdig jämlikhets-kompass inte hör hemma på Gothia Cup i Göteborg.

Allt Gott / Eva  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.