Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

I Folkinitiativets Göteborgsanda är alla lika viktiga!

2015Posted by Eva Smedberg Fri, June 05, 2015 05:52:51

God morgon!

Att det är vägen till målet som gör hela resan, är inte bara sant, det får dig även att växa en liten bit, för varje delmål du uppnår på vägen.

Jag har funderat lite kring det här med att engagera sig och det är fortfarande en gåta, hur det kom sig, att jag bara tog ett stort kliv över mina egna tillkortakommanden, och tog initiativet till demonstrationen som gick av stapeln den 22/11 2014.

Jag är inte en person som gillar att stå i rampljuset. Jag älskar visserligen mötet med andra människor, men är vi fler än sju, då blir jag en riktigt tråkig och grå mus. Jag är inte bekväm med att tala inför folk och jag hittar lätt på undanflykter, för att slippa dyka upp på sammankomster, där det stora flertalet redan känner varandra.

Och kanske är det just på grund av det sistnämnda som många av er väljer att inte engagera er. Ni är kanske, precis som jag, för blyga för att ta den där första stapplande kontakten. Och eftersom många av oss redan känner varandra, avstår ni av "rädsla" för att inte passa in.

Till er vill jag bara säga att: Det som gör det här folkinitiativet så unikt, det är att du kan komma och vara precis som den du är.

Vi har ett osynligt kitt som håller oss samman. Vi diskriminerar ingen på grund av ålder eller kön. Vi sätter inte upp handen för den som bor i ett visst bostadsområde och vi respekterar varandras politiska ställningstagande.

Kittet som håller oss samman är en tro på att vi med gemensamma krafter kan förändra, förbättra och tillföra något som saknas i Göteborg idag. Och jag tycker att det blir hysteriskt komiskt när någon beskyller oss för att vara bakåtsträvare, när det är precis tvärtom.

Och när någon bara slänger ur sig att det enda vi gör är att stoppa utvecklingen, då vet vi att dessa människor vill bibehålla politikernas göteborgsanda och att de verkligen har noll känsla för hur orättvist Trängselskatten slår.

Vi vet också att många av dessa människor inte har tagit till sig tillräckligt med information om vare sig ett ja eller ett nej till Västlänken. För ju mer fakta som kommer ut i ljuset, desto mer övertygade blir vi, om att projekt Trängselskatt & Västlänk till slut kommer att åka raka vägen ner i skrivbordslådan igen.

Vårt folkinitiativ har kommit för att stanna och du är viktig och varmt välkommen att delta!

Kram Eva

Nota bene: Västlänken kommer aldrig att byggas. Vi kan bättre!  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eva Smedberg Sat, June 06, 2015 07:40:31

Hoppas det smiley

Posted by Benny Fri, June 05, 2015 08:28:24

Man får hopp