Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

...40 sekunder...

2013Posted by Eva Smedberg Sat, November 23, 2013 06:53:15

Vi har i alla år varit medvetna om att den dagen kommer då sönerna får se sig om efter en annan klubb att spela fotboll i. Och BK Häcken är tidigt väldigt tydliga på den punkten. När barnen blir ungdomar och kommer in i puberteten dvs 16 år, då får dom inte längre spela med i BK Häcken. Den åldern är nu sänkt till 15 år och utrensningen börjar redan vid 14 års ålder. Det är som det är med den saken och det är ingenting jag varken vill eller kan göra något åt. Men det är tillvägagångssättet som gör mig så..så..fly förbannad.

Jag tillhör dom som tycker att man naturligtvis ska ha ett första och ett andra lag, för det är varken roligt eller utvecklande för någon att vara på en plats som inte motsvarar var man själv befinner sig i livet. Naturligtvis ska lagen delas in efter hur långt varje spelare har kommit både när det gäller spelskicklighet och speluppfattning. Jag kan också förstå och acceptera att klubben lägger ner mer kraft på sitt första lag. Men jag har svårt för att acceptera hur nonchalant man behandlar sina fjortonåriga andralagsspelare.

Hallå!! Det är fjortonåringar ni har att göra med, som också brinner för att spela fotboll. Killarna är helt medvetna om att dom snart måste byta klubb men fram tills dess är dom ett lag, ett andralag, i klubben. Men för BK Häcken fungerar bara andralagsspelare som ett slags bänkvärmare åt första laget. Och man tycker nog att man skulle kunna kräva lite bredare engagemang av en klubb som varje sommar anordnar Gothia cup, världens största ungdomsturnering. Man skulle kunna tycka att klubben borde ha en djupare förståelse för idrottens betydelse för många små och stora människor men för ungdomar i synnerhet. Men fotbollens grundläggande budskap är bara viktigt under Gothia cup, en sommarvecka om året.

Igår var min ena pojk med som just bänkvärmare åt första laget. Till slut, när Häcken låg under med 2-0, fick han komma in på plan och han spelade i exakt...40 sekunder ...sedan blåste domaren av och matchen var slut. Sonen brukar aldrig någonsin säga någonting, så när han reagerar är det högt vatten. Han brukar ta saker för vad dom är...men inte igår.

...och det kändes skönt när en förälder tog orden ur munnen på mig och sa: -Det var ruttet gjort!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eva Smedberg Sun, November 24, 2013 07:19:09

Ja Sara. Det var taskigt!

Posted by sara Sat, November 23, 2013 13:00:00

Taskigt