Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Livet var enklare förr

2018Posted by Eva Smedberg Sun, April 01, 2018 08:41:26

God morgon alla goa vänner :)

Om ni ser någon som är extra grinig när det blåser ute eller som rättar till frisyren i parti och minut, då vet ni att den personen är medlem i "vi som bryr oss om håret"-klubben. Jag är numera medlem där och livet är inte riktigt sig likt sedan jag blev med frisyr.

I 51 år har jag nöjt levt efter mottot att det räcker med att vara hel, ren och lukta gott, varken mer eller mindre. Håret har jag rafsat ihop någonstans där bak, där jag inte har kunnat se det, så morgonbestyren har aldrig tagit mer än 6 minuter, 7 om jag inte har haft ett hårband inom räckhåll.

Men nu, sedan jag blev med frisyr, är håret det absolut första jag ser på morgonen. Jag ser det i spegeln på vägen till kaffebryggaren och jag ser det i kaffekannan, innan de första dropparna immar igen sikten i glaskannan.

Och jag tittar nyvaket och funderar, tittar skräckslaget och grubblar, men kan inte komma på hur i herrans namn man skall göra, för att liksom effektivisera hårfixeriet, genom att utnyttja volymen på det hår dvs allt hår, som har lagt sig som ett slags stabilt fågelbo ovanför höger öra.

Jag ser dessvärre inget ljus i tunneln. Jag ser förresten inte mycket alls nu för tiden, eftersom det oftast ligger en tät hårspraysdimma runt hela mig. Och vad är det med dagens hårmousse egentligen?

Det står på tuben att det skall ge volym, nänänä den gubben går inte. Det blir precis tvärtom i mitt hår. Men jag har kanske köpt fel sort. Jag råkade tappa en liten klick på golvet och nu, ja nu är det ett stort hål där...april april...

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post336