Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Än jobbar man här...och än jobbar man där...och till slut kanske man jobbar nere i diket...

2018Posted by Eva Smedberg Sat, March 24, 2018 07:16:22

God morgon :)

Vi göteborgare börjar bli ganska vana vid att Göteborgs tjänstemän och politiker håller krismöten i parti och minut. Så därför blir man inte ett dugg förvånad när Kretslopps- och vattennämnden kallar till ett sådant.

Det som förvånar är att man kallar till ett krismöte först nu...på måndag...när man redan tidigare i år, upptäckte att man hade glömt bort en hel post med kostnader på 60 miljoner kronor.

Den bortglömda posten kallar man för overheadkostnader och tanken var nog inte att den skulle fungera som en papperskorg, utan som en slags uppsamlingskorg för oförutsedda utgifter. Men eftersom man har fått ett nytt redovisningssystem visste väl den mänskliga faktorn inte riktigt hur man skulle göra.

Men oförutsedda utgifter på 60 miljoner kronor borde man väl, i ärlighetens namn, kunna dela upp och sortera in i redan befintliga poster, eller är det sprillans nya utgifter, som inte har fått någon post ännu...i det nya redovisningssystemet.

– Jag vill betona att det inte finns några misstankar om oegentligheter över huvudtaget, säger Henrik Kant, till GT, och han borde ju veta det. Han var förvaltningsdirektör på Kretslopp- och vatten, när overheadkostnaderna glömdes bort, men arbetar sedan den 1 mars 2018, som stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stadsbyggnadskontor.







  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post333