Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Va f_n får vi för (trängselsskatt)pengarna?

2018Posted by Eva Smedberg Wed, March 21, 2018 02:43:52

God morgon :)

Politik handlar om förtroende och vart fjärde år har vi väljare en möjlighet att rösta fram det politiska parti vi har mest tilltro till. Många medborgare har röstat, som man alltid har röstat och då får man också det resultat man alltid har fått.

Men nu har vi en chans att rösta fram de partier som inte ser oss medborgare som ett nödvändigt ont och som inte hanterar våra skattepengar, som om dessa pengar inte har något värde. Nu har vi chansen att rösta fram de partier som ser demokratiska folkinitiativ som en tillgång och som inser vikten av att ha medborgarna med sig innan man drar igång gigantiska infrastrukturprojekt i måångmiljard-klassen.

För några dagar sedan anordnade GP en exemplarisk Tv-debatt om Västlänken, där alla inblandade fick en chans att säga sitt. Västra Götalandsregionens ordförande Jhonny "bakåtsträvaren" Magnusson fick en möjlighet att svara på vad göteborgarna har fått för trängselskattpengarna?

Han kunde givetvis inte ge något annat svar än bussfiler eftersom man först och främst har, och kommer att satsa alla pengar, all tid och kraft på en tunnel under hjärtat av Göteborg, som byggs för pendelresenärerna, men som inte är till någon nytta för någon.

Detta är obegripligt för oss vanliga medborgare men blir fullt begripligt med Göteborgsandan i bakhuvudet...

Eftersom politik handlar om förtroende bör man känna till att Vägvalet fortfarande står fast vid att man skall följa resultatet i folkomröstningen, trots att vissa hävdar att den frågan är död sedan länge.

Man bör också känna till att Vägvalet fortfarande står fast vid att vi göteborgare skall ha inflytande i och också ha nytta av de infrastrukturprojekt som finansieras med våra skattepengar.

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post329