Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Förstärkningsalternativet...om Trafikverket fd Banverket får bestämma

2018Posted by Eva Smedberg Mon, March 19, 2018 07:06:44

...ja, för så var det på den tiden det begav sig. Banverket, idag Trafikverket, mejslade fram förstärkningsalternativet men fick istället brottas med projekt Västlänken.

God morgon :)

Den här texten har värkt fram, för samma dag som jag tittade på GP:s Tv-debatt om Västlänken, trillade tidningen Syre ner i brevlådan, där ledarskribenten, Waldemar Möller, önskade att Västlänkmotståndarna kunde "visa samma politiska vilja och envishet när det gällde andra frågor - som till exempel hamnarbetarnas rättigheter eller utvisningarna av afghanska ungdomar".

Syre är en "miljövänstervegan rädda hela planeten"-tidning och de skriver inte så lite nedsättande och stöddigt om sådant de inte gillar. Men man undrar hur pass seriösa miljö & människoideal tidningen har, då skribenterna går hand i hand med politiker, som varken bryr sig om vilka hälsorisker bygget av Västlänken medför och vilka miljökonsekvenserna blir om pendeltågtunneln byggs.

Och man undrar hur de kan känna förtroende för politiker som, inte bara sålde ut Göteborgs hamn, utan även gör sina egna högst personliga analyser av Trafikverkets fakta, som visar att det inte kommer att gå några fler tåg med Västlänken. Man kommer visserligen att kunna kliva av vid en station 35 meter under jord i Haga, men några fler tåg blir det inte. Och vad händer med dessa påkostade stationer när det, 2035, kommer att byggas pendeltågliknande stationer ovan jord?

Och om man tittar på Västlänken-frågan i ett bredare perspektiv, då inser man hur farligt det kan bli, om de som styr drar sina egna positiva nytto-slutsatser, trots att till och med utförarnas siffror visar på negativ nytta.

Vill vi ha politiker som blundar för fakta och gör sina egna analyser eller vill vi ha politiker som förhåller sig till fakta och tar ansvar?  • Comments(2)//www.tioisjubloggen.se/#post328