Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Det är bara ett exempel Helge...

2016Posted by Eva Smedberg Tue, July 26, 2016 07:01:44
God morgon :)

Det är egentligen oerhört positivt att politikerna nu lägger sitt mesta fokus på att integrera nyanlända flyktingar, för med den uppslutning och med den hundraprocentiga viljan skulle de faktisk både kunna göra något åt problematiken kring segregerade bostadsområden och hoppa över byggandet av 1000 tillfälliga asylboenden.

För i Göteborgs segregerade ytterområden bor det många människor, såväl svenskar, som de som har fått sköta sin egen integration. De flyttade eller flydde hit i en tid då politikerna hade ett helt annat fokus. De behärskar redan språket, de har anpassat sig till det svenska samhället, anammat svenska traditioner och samtidigt behållit sina egna. De skulle flytta på tre röda sekunder om det vore möjligt.

Och nu har politikerna världens chans att möjliggöra att det blir en omflyttning av människor. Nu kan Ann-Sofi Hermansson vara Göteborgs starke kvinna och driva igenom så att människor kan göra den där boendekarriären, som hon pratade om i Almedalen. Man bygger inte 1000 tillfälliga asylboenden. Man bygger 1000 permanenta bostäder och visar att alla vackra ord om integration är på riktigt.

För segregation är resultatet av en usel bostads- och integrationspolitik men om det primära behovet för människor på flykt är att få tak över huvudet och om den primär viljan för stans politiker är integration tjaa då borde man kunna komma åt utanförskapet genom att lägga sitt hundraprocentiga fokus på en integration i den redan rådande segregationen.

Nu är kanske detta en tankevurpa av stora mått. Men det här är ett morgoninlägg, så jag har hela dagen på mig att fundera vidare.

Ha en bra dag :) / Eva

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post314