Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

En groda är en slags felsägning och ett populärt fabeldjur

2016Posted by Eva Smedberg Mon, July 18, 2016 08:11:25
God morgon :)

Det hoppar grodor ur munnen på oss alla ibland och för det mesta handlar det om ett förfluget ord, en felsägning som på intet sätt speglar vilka vi är eller vad vi innerst inne tycker.

Och det är tur att vissa felsägningar faller i glömska, för hur många utanför huvudstaden skulle exempelvis rösta på Moderaterna om Anna Kindberg Batras tankevurpa om att: "Stockholmare är smartare än lantisar", inte glömdes bort?

Egentligen spelar det ingen större roll var den där grodan kom ifrån. Det var en felsägning, som inte berättade någonting om hur hon är som person, däremot kan jag tycka att den speglar vilka värderingar hon har om människor som inte kommer ifrån Stockholm.

Så när någon som tycker att: "Stockholmare är smartare än lantisar" talar sig varm om "svenska värderingar" och "utmaningar", då kan jag inte låta bli att tycka att det klingar lite falskt.

Våra värderingar är inte huggna i sten utan präglar den tidsanda vi lever i och utmaningar kan, enligt Synonym.se, även betyda "förolämpning".

Allt Gott / Eva  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post310