Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

...inte så långsökt som man kan tro...

2016Posted by Eva Smedberg Sat, July 16, 2016 12:13:59

God lunch :)
Har det här något med Västlänken att göra? frågade en av sönerna, när vi satt och väntade på att Opera Estrad skulle framföra operetten "The Bear" på Kronhusteatern.

Nej, svarade jag och tänkte, men bara tänkte säga att; Opera Estrad är lite som det Västsvenska Folkinitiativet. Det är också en ideell förening vars dröm, mål och vision är att bygga broar, inkludera och att samverka.

Men jag sa det inte högt för jag kom ihåg hur det var när, några av oss, kontaktade de eldsjälar, som ville stoppa bergtäkten i Skäggered. Vi trodde att deras mål vilade på samma typ av hjärta och hade samma typ av glöd, som vårt, men de ville inte kopplas ihop med Västlänksmotståndet, trots att stenen ifrån "deras" bergtäkt skulle användas till just Västlänken.

Så tyst inombords tänkte jag att på samma sätt som det Västsvenska Folkinitiativet vill bygga broar och synliggöra demokratin i Göteborg, vill Opera Estrad inkludera och synliggöra att det går att göra opera för både "döv och hörandevärlden".

Och de lyckas med den äran. Jag var förväntansfull men, pyttelite skeptisk, för jag tänkte att det skulle bli rörigt och väldigt många människor på scenen. Det blev snarare precis tvärtom. Tack vare tvåvägskommunikationen, det följsamma framförandet och samspelet skådespelarna emellan, fick operetten ytterligare en dimension.

En bredd och ett djup som man faktiskt kan jämföra med motståndet till Västlänken.

För precis som Opera Estrad vill att alla, såväl döva som hörande, verkligen skall kunna ta del av innehållet i en operett, vill vi att så många som möjligt ska kunna ta del av vilka planer man har för "Den växande staden".

Och även om vi är många och måste vara många olika grupper, står inte något nätverk i motsatsförhållande till varandra eftersom vi samverkar och har en sak gemensamt. Vi vill ha ett levande Göteborg, en varmt mänsklig stad, som vilar på en helt annan anda, än den som borde varit begravd för längesen.

Allt Gott / Eva

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post308