Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Kronhusteatern....absolut!!

2016Posted by Eva Smedberg Fri, July 15, 2016 07:31:12
God fredag morgon :)
Först har man ingenting att göra, förrän om måånga timmar. Man går där och smålurar och så PANG! Från en sekund till en annan "tjorvar" alltihop sig och det blir helt plötsligt bråttom.

Så det var med andan i halsen jag sprang in på gården till Kronhusbodarna, nästan slängde mig in på Kronhusteatern och faktiskt inte riktigt visste vad jag hade att förvänta mig.

Och det var bra. Om jag hade vetat att pjäsen; För ung för att va' kung, egentligen är ett gycklarspel för barn, då hade jag kanske valt att inte gå dit.

Men detta är en välskriven pjäs som även vuxna kan gå och se. Den utspelar sig i Sverige på 1600-talet, då Kung Karl den XI får överta tronen endast fyra år gammal. Pjäsen har ett bra tempo, skådespelarna är riktigt, riktigt duktiga och jag är imponerad av hur pjäsförfattaren Daniel Epstein, både har lyckats få med göteborgshumorn, utan att det blir plumpt och löjligt, och hur han träffsäkert och utan överdrifter synliggör, att den problematik man brottades med på 1600-talet, är exakt samma frågor vi brottas med idag.

Och besöket på Kronhusteatern gav mersmak. Ikväll spelar Opera Estrad den sista förställningen av "The Bear", ett spännande samspel mellan operasångare, döva skådespelare, musiker och animation och då hoppas jag att vi ses där!!!

Allt Gott / Eva
  • Comments(1)//www.tioisjubloggen.se/#post307