Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Duktiga kommunala tjänstemän

2016Posted by Eva Smedberg Tue, July 05, 2016 06:51:33
God morgon :)
Nu har Almedalsveckan dragit igång och igår talade man om stegvisa jobb och kunskapslyft. Tanken med att skapa riktiga, viktiga jobb inom både kommun och näringsliv är en riktigt bra idé OM denna satsning gäller alla medborgare, som står utanför eller befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden.

Och det gör den nog, gäller alla menar jag. För när man pratar om ett jämlikt Göteborg, då talar man även om en rättvis stad och då måste dessa stegvisa, riktiga och viktiga jobb, med chans till både en fast anställning, ett kunskapslyft och karriärmöjligheter, även gälla medborgare som tidigare har haft ett sk FAS 3-jobb.

Och idag är det inte särskilt svårt att vara jämlik, rättvis och ha koll på att alla får samma chans. Det handlar egentligen bara om att ge datorn ett personnummer, så plockar den fram den information man behöver.

Så kunde man exempelvis ha gjort när det gällde utlottningen av stans 1600 sommarjobb. Det hade bara krävts en jämlik och rättvis knapptryckning, så att de som fick ett av kommunens sommarjobb förra året, inte var med i årets utlottning.

Och jag kommer aldrig att glömma sjuttonåringens förvåning, när han inte fick något sommarjobb...det här året heller, för han hade fyllt i för båda perioderna...i år också, och de hade sagt att: "Det skulle öka hans chanser", men det gjorde det inte, det här året heller.

Allt Gott / Eva

  • Comments(1)//www.tioisjubloggen.se/#post300