Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Lycka till med att ligga i framkant!

2016Posted by Eva Smedberg Mon, July 04, 2016 06:46:23
God morgon :)
Det har nog inte undgått någon att Göteborg är en växande stad och det börjar bli mer kusligt än underhållande att nästan alla politiker, kommunala tjänstemän och i viss mån även journalister, trycker in den meningen, i alla meningar, som handlar om Göteborg.

Men staden har ju faktiskt vuxit sedan 1600-talet, och då var ca 33 % av befolkningen bl a holländska köpmän, som genom att flytta hit slapp att betala tullavgift på sina varor. Detta kan betyda att många som kallar sig äkta göteborgare, förmodligen har sina rötter i Holland och det visar att man har ägnat sig åt "skatteplanering" i alla tider.

Företagandet var lika viktigt på 1600-talet, som det är idag men enligt Svenskt Näringslivs rankinglista för 2015, över kommunpolitikers attityder till företagande, hamnar Göteborgs politiker på plats 271 av Sveriges 290 kommuner.

Tyvärr blir inte den där placeringen ens bättre om man bara ser till de 49 kommuner som finns i Västra Götalands län, eftersom styret i Göteborg då ligger bland de fyra kommuner som får sämst betyg.

Det här är riktigt, riktigt dåliga siffror för en stad som säger sig vara en stad öppen för världen och som tror sig kunna ta "matchen om att vara en av framtidens främsta städer i Europa". Den 20 september kommer rankinglistan för 2016 ut, och då får vi verkligen hoppas att företagarna ger politikerna ett bättre betyg.

Men jag tror inte att vi kan förvänta oss någonting. Politikernas attityd till företagande går nog hand i hand med deras attityd gentemot oss medborgare. Och om placeringarna blir lika dåliga som tidigare år, då kan, inte bara de politiker som härjar i Göteborg, utan även Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson, skylla det usla resultatet på stans och regionens bakåtsträvare.

Allt Gott/Eva

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post299