Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Nu blir det kanske ordning på torpet...eller inte...

2016Posted by Eva Smedberg Wed, June 29, 2016 06:50:25
God morgon :)

P5 står inte för ett slags proteinschampo, som får håret att växa fem kilometer på en vecka. Nej. P5 står för FN:s Säkerhetsråds fem permanenta medlemsländer dvs Folkrepubliken Kina, USA, Frankrike, Storbritanien och Ryssland. Dessa har vetorätt när det gäller alla beslut som fattas i säkerhetsrådet, vilket innebär att de inte kan förändra ett beslut, men de kan hindra det.

Säkerhetsrådets främsta ansvarsuppgift är ett "upprätthållande av internationell fred och säkerhet", enligt FN-stadgan kapitel 5. Det är alltså inte vilket litet råd som helst, som Sverige har röstats in i. Vi snackar fred på jorden nu alltså, och man sysslar med så tunga grejer som exempelvis beslut om militära insatser.

Visserligen sa Margot Wallström igår att de skall jobba med kvinnor, fred och säkerhet, precis som de har lovat, men vore det kanske inte bättre att först börja med att få ett stopp på kriget i Syrien, för fred och säkerhet i Syrien är väl internationellt viktigt?

Och om Sverige lyckas med det, då tycker i alla fall inte jag, att det är så illa att regeringen använde sig av biståndspengar för att vinna röster för en plats i FN;s Säkerhetsråd.

Allt Gott/Eva

  • Comments(2)//www.tioisjubloggen.se/#post296