Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Under en hel del ofrivilligt skräp...

2015Posted by Eva Smedberg Thu, June 25, 2015 07:06:11

God morgon :)

Tacksamheten och glädjen över livet ökar i takt med de svårigheter vi lyckas ta oss igenom. Nu menar jag inte svårigheterna med att lyckas krångla sig i ett par byxor som, faktiskt, passade för ett år sedan, utan sådant som kanske skrämmer eller som gör riktigt ont.

Jag vet inte hur det är med er men jag ältar, ältar och vrider hela alfabetet ut och in, för att förstå och ta mig igenom och sedan, när det inte finns några bokstäver kvar, då ligger erfarenheterna där de ska ligga och skräpet, det har jag rensat bort.

Men det finns händelser som inte låter sig sorteras, erfarenheter som vi måste lära oss att leva med och förhålla oss till, men alla klarar inte det.

Ibland får jag besök på min fotvårdsklinik, av en hjärtegod man, som har en observant civilklädd vakt på var sida. Och medan vakterna sitter på behörigt avstånd och låtsasbläddrar i någon tidning, pratar jag med den hjärtegode mannen om livet och ibland pratar vi inte alls.

Jag tror att vi människor föds goda, och att det där goda finns kvar hela livet, men att omständigheterna gör oss till de vi blir. Det betyder inte att vi kan gå omkring och skylla våra egna dumheter på någon eller något annat. Vårt liv är vårt eget ansvar, absolut, men ibland måste man ha förståelse för att den där medfödda godheten, gömmer sig under en hel del ofrivilligt skräp.

Och igår var den hjärtegode mannen på besök och vi pratade om livet. Han var solbränd, hade ett annat uttryck i ögonen och när han berättade att han var förälskad, då kunde jag höra hur vakterna förvånat drog efter andan och slutade låtsasbläddra i samma tidning, som de bläddrade i förra gången de var hos mig.

Kram Eva

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post285