Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Det kanske inte är så viktigt...när allt kommer omkring...

2015Posted by Eva Smedberg Sat, June 06, 2015 07:39:47

God morgon!

Jag köper det här med att bemöta otrevliga människor med vänlighet, absolut. Ingen tjänar på att hålla liv i gamla oförrätter. Det tar inte bara energi, det stjäl tid och plockar små bitar av din livsglädje.

Men jag har en gräns, en inre gräns, och om någon går innanför den, och exempelvis förfular min tanke om att göra bra saker, då dör den vänligheten. Och om det inte kommer någon förklaringen, eller en endaste pytteliten vink om något som kan likna ett förlåt, då ersätts den där vänligheten med...............ingenting.

Jag blir kyligare än den kallaste sten och det finns verkligen ingenting som kan väcka liv i den där vänligheten igen.

Nu händer ju inte detta, som tur är, alla dagar i veckan, för jag är inte en skör viol som bryter ihop så fort det är något.

Det ska mycket till men vissa, inte så många, människor klarar av att, gång efter annan, vända andra kinden till. Och jag undrar hur de gör utan att, någonstans på vägen, bomma igen ingången till det där innersta rummet, där man känner allt på riktigt.

Och om jag hade fått ett hundraprocentigt garantibevis på att man kan ta andras otrevligheter, utan att själva orättvisekänslan följer med in i framtiden, då hade jag gjort det. För det är onekligen mer behagligt att känna värme än att inte känna någonting alls.

Och jag har kanske fel. Det är kanske inte så viktigt, när allt kommer omkring. Man kan kanske nå självinsikt och ha självdistans ändå. Men hur gör man när någon kanske vill ge en kritik. Tar man det till sig, på riktigt, eller vänder man andra kinden till...aaaargh svårt det där...

Idag är det vår nationaldag och det är tur att den infaller en lördag, så att vi är lediga och kan fira den...

Kram Eva  • Comments(3)//www.tioisjubloggen.se/#post283