Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

...gemenskap och sammanhållning...

2015Posted by Eva Smedberg Thu, June 04, 2015 07:09:56

God ljuvlig morgon. Idag sken solen en liten stund.

Jag håller som bäst på med att samla ihop det jag har fått vara med om det senaste halvåret. Och den känsla som hela tiden återkommer är känslan av gemenskap och att allt, precis allt är möjligt, om man gör det tillsammans.

Man försöker få tyst på vårt folkiniativ genom att förminska alla som deltar i det, men vad man inte har förstått är, att den här gemenskapen ger oss kraft, glädje och energi att fortsätta kämpa för att förbättra och förändra Göteborg, utan att för den sakens skull förstöra vår stad.

Jag förväntar mig inte att göteborgspolitikerna ska begripa det här med sammanhållning och gemenskap. Sådana löjligt mjuka värden hör inte hemma hos beslutsfattarna i Göteborg och de har, sedan länge, glömt bort att de sitter där de sitter för att vi har valt dem.

Men det som är svårast att tugga i sig är att kända göteborgare är så tysta oavsett om det handlar om ett Ja eller NEJ till Trängselskatt och Västlänk. Det var visserligen en kändis som helt nyligen gav sig in i debatten. Men hon tillförde just inte så mycket mer än att ge luft åt vad hon tyckte om oss som deltar i folkinitiativet.

Det är inte för sådana göteborgare vi fortsätter den här kampen. Vi fortsätter för att vi är övertygade om att det går att förena löjligt mjuka värden med nödvändig och hård infrastruktur.

Nu är det sommar, och mitt engagemang har visserligen saktat ner, men det här är låångt ifrån över.

Kram Eva  • Comments(4)//www.tioisjubloggen.se/#post281