Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

...den svenska flaggan är även din och min...

2015Posted by Eva Smedberg Wed, June 03, 2015 06:15:23

God morgon!

Hur blev det så här? Hänger det ihop med vår hårt nedärvda Jantelag om att vi inte skall tro att vi är något. Vi ska, helt enkelt, inte tro att vårt land är så mycket bättre än andra länder.

Men Sverige är ett av de bättre länderna att leva i och vi svenskar är justa. Vi tror på att alla jordens människor skall ha samma rätt att yttra sig. Vi tror på religionsfrihet, mänskliga rättigheter och demokrati.

Men i vår iver att försöka hjälpa så många människor som möjligt har vi tappat bort det här med skyldigheterna, skyldigheterna gentemot oss själva. Det ska inte vara fult att anamma sådant som är typiskt svenskt, men idag låter det sig bara göras av Sverigedemokraterna och det känns även, faktiskt, som om de till och med har lagt beslag på den svenska flaggan.

Det är beklagligt att cirka 100 000 människor har röstat på SD men jag är övertygad om att många röstar så, för att det i dagsläget inte finns något politiskt parti, som vill ta i frågan om hur vi skall bedriva en human integrationspolitik i fortsättningen.

För naturligtvis vill vi fortsätta att hjälpa människor som har det svårt. Men det är tufft att få läsa om hur exempelvis Bert Carlsson håvar in 1,6 miljoner skattekronor i månaden på att driva asylboenden, samtidigt som vi får läsa om att man vill rusta upp och underhålla järnvägen för pengar som är placerade i olika pensionsfonder.

Politik är jätteroligt när man fritt får fantisera om alla jättebra saker man vill genomföra. Men så kommer man till det här med att prioritera, och då blir det jätte jättetråkigt...

Kram Eva







  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post280