Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

...bara en tanke...

2015Posted by Eva Smedberg Tue, June 02, 2015 06:33:55

God morgon!

Tänk om man skulle starta ett helt nytt politiskt parti, ett parti som värnar om människorna. Det är spännande att leka med den tanken. Det är jätteroligt att tänka på allt jättebra man skulle kunna göra.

Men så kommer man till den delen då man måste börja tänka på de tunga bitarna, som handlar om att man nog tvingas prioritera. Och då blir det helt plötsligt jättetråkigt. Det blir tråkigare än de mattelektioner man hoppade över, då när det begav sig.

Jag kan, i tanken, få bukt med både bostadsbristen och arbetslösheten, genom att bygga de 30 000 bostäder som fattas i Göteborg. Det förutsätter visserligen att byggherrarna inte kammar hem riktigt lika stora vinster som idag, men å andra sidan sänker vi skatten.

Vi sänker den inte riktigt så mycket så att det blir sexigt att betala skatt, men vi sänker den så att det blir attraktivt att både arbeta och driva företag i Sverige idag.

I min tanke kommer de som har varit arbetslösa länge garanterat att sätta sprätt på dessa pengar och, i min tanke, kunde de företagare, som slösar tid på att leta "billig" arbetskraft någon annanstans, vara stolta över att de är med och bygger upp Sverige.

Jag kan, i tanken, även förbättra arbetssituationen för exempelvis hemtjänstpersonalen, genom att inte satsa 200 miljoner kronor på en mediaträningskurs för politiker och tjänstemän i Göteborgs kommun.

Jag är helt övertygad om att en sådan kurs inte skulle behövas om politiska ledare, oavsett vilket parti de tillhör, hade tydliga mål med sin politik. För jag tror på delaktighet och det mina vänner. Det är inte bara en tanke...

Kram Eva

  • Comments(1)//www.tioisjubloggen.se/#post279