Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

...vi kan dricka maskrosvin och äta brännässelsoppa varje dag...om vi vill...

2013Posted by Eva Smedberg Tue, April 29, 2014 05:57:57

Jag har en trädgård...i etage.

På det nedre planet står ett förråd och ett fotbollsmål och gräsmattan bär tydliga spår av att det har spelats en hel del matcher på den där lilla plätten. Varje år har jag, optimistiskt och med en grym skaparlust, satt upp både solcellslampor och blomkrukor lite här och var på det nedre planet. Varje år har sönerna tagit en paus ifrån sitt fotbollsspelande ungefär två dagar efter det att jag har dekorerat. I alla år har jag förvånat upptäckt att, även om allting ser helt och fint ut på håll, så ramlar grejerna isär om man kommer för nära. Och jag måste nog erkänna att jag är imponerad av sönerna. För hur i he...te lyckas man laga fyra solcellsslampor utan klister???

Nu är det ju just inte de trasiga dekorationerna, som är det största bekymret med den här trädgården. Problemet är inte heller maskrosorna i de grusgångar, som den förre ägaren krattade varje dag. Jag krattar faktiskt också och det går ganska smärtfritt eftersom gruset är borta och jorden ser ut som ett törstigt månlandskap. Hur maskrosorna kan växa sig så höga där, är en gåta? Problemet är inte heller kirskålen, som påminner om en inneboende som helt enkelt liksom har tagit över alltihop. Brännässlorna i rabatten vid stenmuren är inte heller något problem. Man kan plocka den när bladen är små och göra soppa på den. Tyvärr har jag i alla tider, påbörjat mitt nya hälsosamma liv, när brännässlorna har vuxit till sig och då blir inte soppan lika nyttig, sägs det. Problemet är inte heller var man skall börja påta, för det är den stora spaden som gäller.

Nej. Bekymret är att man...någon...vem som helst skulle börjat med det där trädgårdsarbetet för längesen. Så eftersom man...någon...vem som helst har missat det, då är det ju, liksom, för sent. God Tisdag!!

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post142