Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

...inte Lex Maria...inte Lex Sara...utan...

2013Posted by Eva Smedberg Mon, November 11, 2013 07:13:01

Nääääääääää`ä!!!!!!! Jag missade nyheterna igår. Och jag känner att det var bra. För man kan hantera och vara förbannad över kommunpolitikers omdömeslöshet till en viss gräns.

2004 trädde Lagen om Stöd och Service, LSS, i kraft. Den går i korthet ut på att ge alla funktionshindrade en ärlig chans att leva ett bra liv.

Det kan handla om boende med särskild service, att ha en stödfamilj, personlig assistans, ledsagare eller att få en korttidsvistelse utanför det egna hemmet.

Kommunerna har det största ansvaret för att den här lagen följs. Om det blir en tvist med en brukare då tar kommunen hjälp av juristen Jonas Reinholdsson från företaget Kommunlex och jag tänker att; Bra där!?! för en jurist arbetar ju med mjuka mänskliga värden...typ...

Kommunerna anlitar även Reinholdsson för att få hjälp med att "sätta ner foten" och hålla nere kostnaderna för människor med svåra funktionsnedsättningar.

Jag undrar vad han själv kostar när han håller föredrag runt om i Sveriges kommuner? Jag får nog göra en Lex Reinholdsson-anmälan på honom...Ha en bra Måndag!!!En Lex Maria-anmälan görs när det begås misstag inom sjukvården.
En Lex Sara-anmälan görs när människor far illa på ex ett äldreboende.
En Lex Reinholdsson-anmälan görs när en konsult tar löjligt mycket betalt för att lära kommunala handläggare hur dom ska försvåra livet för människor med någon form av funktionsnedsättning.

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post111