Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Kram på dig...

2014Posted by Eva Smedberg Fri, December 26, 2014 07:05:16

Jag borde vara van vid att människor redan har en egen eller någon annans uppfattning om mig när vi träffas första gången.

Det gör mig absolut ingenting, så länge de jag tycker om vet vad som är sant respektive falskt.

Vi har ju rätten att själva bestämma över vad vi vill tro på av aaaall skit vi hör.

Men en sak stämmer om mig. Jag har inte varit elak eller baktalat någon men jag har inte betett mig helt politiskt korrekt.

Nu, med frisk decemberluft i lungorna, har jag kommit fram till att det var det som var själva grejen, man hade liksom "feeling" och var inne i ett slags "flow" liksom.

...så...den första demonstrationen var för FOLKET och den manifestation som kommer att gå av stapeln den 7 mars är också för FOLKET. Och det är du och jag som är folket.

Vi kramar inte bilar. Vi kramar inte träd. Vi kramar människor...

  • Comments(5)//www.tioisjubloggen.se/#post276

I elfte timmen

2014Posted by Eva Smedberg Thu, December 25, 2014 06:03:52

Jag vet inte hur det är med er...men är det inte lite skönt att julen var igår? Jag vet inte hur det är med er...men jag är fortfarande mätt!

Jag har loggat ut från Facebook och vänt blicken ut mot verkligheten, och när man gör det, då inser man att den riktiga världen har helt andra färger. Inte nödvändigtvis vackrare men färgerna är på riktigt och där har man de vänner man har...och familjen, som står pall i vått och torrt, i ur och skur

- Vill du läsa mitt inlägg till GP;s Fria ord? frågade jag äldste sonen.

- Jag kan ju bara gissa vad det fria ordet handlar om, svarade sonen när han, sent omsider, hade tuggat färdigt och svalt julskinkan. - Skulle inte du ta det lugnt med det där?

- Joo...men...hm...  • Comments(2)//www.tioisjubloggen.se/#post275

Låt hjärtat va me

2014Posted by Eva Smedberg Sat, December 20, 2014 06:40:04
Jag är glad, tacksam och överlycklig för att GÖTEBORGARNA HAR VAKNAT!!!

  • Comments(1)//www.tioisjubloggen.se/#post274

Strålande tider

2014Posted by Eva Smedberg Fri, December 19, 2014 06:55:58

Det här är en alldeles fantastisk morgon och oavsett väder kommer det att bli en strålande helg. Dagen andas frihet, för när jag vaknade var mitt gamla vanliga rättvisedriv tillbaka.

Döm mig gärna. Jag struntar i vilket för mitt fokus är tillbaka.

Jag bryr mig BARA om människor, småföretagare och alla de affärsinnehavare som drabbas orättvis hårt av Trängselskatten och Västlänken.

När jag startade den första demonstrationen var det väldigt många personer som väntade med att anmäla sig, enbart för att se om det var ett sjunkande skepp eller inte.

När det senare visade sig vara en ganska stabil båt, då klev de ombord. Så jag säger bara: Döm mig gärna. Jag har mitt fokus, på helt andra saker...

  • Comments(4)//www.tioisjubloggen.se/#post273

Om viljan finns, då går allt...

2014Posted by Eva Smedberg Thu, December 18, 2014 05:48:54

Våra politikers tystnad efter folkomröstningen, efter demonstrationerna och att inte ens besvära sig med att uppmärksamma "griniga gubbars" dagliga engagemang, är äckligt osmaklig och fruktansvärd respektlöst.

Vad är det för en ledare som med en isande tystnad nonchalerar och nedvärderar 57 % av "sina" göteborgare.

Det är lika tyst nu som när Västlänken planerades och trängselskatten infördes, och jag hoppas innerligt att vi aldrig mer accepterar ett sådant här uppförande av en ledare.

Vi förtjänar och behöver politiker som inte sitter på sina höga hästar och tror att vi andra inte är kapabla till vare sig det ena eller det andra.

Och jag tror, över huvudtaget, att väldigt många människor skulle må bra av att komma ner i nivå och titta på sin omgivning med lite mildare ögon.

Vi tycker olika och mångfald är bra. Det är oerhört svårt att enas men det är inte omöjligt...  • Comments(2)//www.tioisjubloggen.se/#post272

:`)

2014Posted by Eva Smedberg Wed, December 17, 2014 06:02:07

Jag har fått två komplimanger i år.

Här rostar inga verktyg

&

Prestige finns inte i ditt vokabulär.  • Comments(2)//www.tioisjubloggen.se/#post271

Omöjligt...finns inte...

2014Posted by Eva Smedberg Tue, December 16, 2014 06:14:53

I morse vaknade jag äntligen upp ur min "ber så mycket om ursäkt för att jag finns till" -geggamoja.

Herreguuuud!! Hur hamnade jag där?? Hur kommer det sig att jag inte plockade russinen ur demonstrationskakan och sparade den underbart ljuvliga känslan av gemenskap.

Hur kommer det sig att vår "David mot Goliat"-kamp förfulades och blev till en fråga om vad/vem/vilka som hade fått störst utrymme i tidningarna.

Själv är jag, för mina familjs skull, oerhört tacksam över att inte ha figurerat så mycket i media.

Jag har vid 48 års ålder aldrig tänkt pengar eller prestige och jag tänker ta mig f_n inte börja nu heller.

Jag kommer att fortsätta att tycka att allt är möjligt, för det är det väl...om ni tänker på det...

  • Comments(3)//www.tioisjubloggen.se/#post270

Varma ord väcker varma tankar

2014Posted by Eva Smedberg Mon, December 15, 2014 06:34:17

Ibland händer det...och då pratar jag inte om att vinna 15 000 kronor i månaden i 25 år. Det handlar om sådant som inte har med pengar att göra över huvudtaget.

Tack Thomas för din text igår. Tack för de tröstande, upplyftande och hoppfulla orden och Tack för att du påminde mig.

Vissa upplevelser skall man inte tillåtas glömma bort, men ändå är det precis det som händer när verkligheten inte blir riktigt som man har tänkt sig den.

Det var med en övertygande beslutsamhet jag traskade in på polisstationen och köpte demonstrationstillståndet.

Polisen tittade menande på mig när jag ändrade antalet demonstranter från 100 till 1500 personer och jag minns att jag skrattade lite för högt och lite för länge över den "ofattbart höga" siffran.

När jag sedan, två veckor senare, ringde in till polisen och ändrade antalet till 5000 demonstranter kändes det varken konstigt eller ofattbart.

Här om dagen fick jag frågan om jag skulle skämmas om Manifestationen för VÅRT GÖTEBORG inte drog lika mycket folk som demonstrationen den 22/11.

Det finns ett jätteenkelt svar på den frågan: NEJ.

Jag har under hela resans gång varit klar och tydlig med att vi gör det här tillsammans. Och spridningen av infon kring den första demonstrationen talar sitt tydliga språk. Jag hade aldrig lyckats sprida det 37 000 gånger!!

Första gången hade jag turen att komma i kontakt med helt otroligt duktiga och driftiga människor, som tog tag i taktpinnen direkt.

Jag skulle så gärna vilja ha med mig samma personer igen men jag står, tyvärr, inte särskilt högt i kurs där.

Jag är givetvis ledsen över de missförstånd som uppstod men jag har fått ta mitt straff genom att bl a bli beskylld för att spela ensam hjälte och bli kallad för en feg mask. Nu måste vi komma vidare och fortsätta kampen. Trängselskatten skall bort och Västlänken skall stoppas.

Jag ber om ursäkt för att jag gick för snabbt fram med projekt nummer två men vi, folket som kör bil behöver ha något annat att tänka på när trängselskatten höjs med 22 % from den 1 januari 2015.

Och du Thomas TACK igen och igen!!!  • Comments(9)//www.tioisjubloggen.se/#post269

Lycka är När ett Ja blir ett Nej

2014Posted by Eva Smedberg Sun, December 14, 2014 07:42:08

Händer det er också att ledsamhetsproppen släpper, så att glädjeskrattet liksom kommer farandes långt inifrån och bubblar upp ur strupen likt kolsyrat vatten.

Igår fick jag ett telefonsamtal ifrån en äldre herre som vägrade presentera sig. Han sa att hans namn var oväsentligt.

Han var barsk, hade mycket pondus i rösten och jag ställde mig automatiskt i en slags försvarsställning.

Jag har fått ganska många telefonsamtal ifrån jämngamla kvinnor och äldre män, som med barsk röst hoppar på mig om allt möjligt, som inte nödvändigtvis har med det Västsvenska paketet att göra.

Mannen utan namn berättade att han hade tyckt att Trängselskatten var bra och att han inte hade funderat så mycket över orättvisan med den.

Västlänken hade han tyckt särskilt mycket om och han berättade att det här med tunnlar under Göteborg, hade varit på tapeten förut.

Han tackade oss allihop för uppvaknandet och berättade att han hade gått ganska långt fram i demonstrationståget.

Blev det som du hade tänkt dig? frågade han, för det krävs ju ändå någon med ett sjuhelvetes djävlaranamma för att ett sådant här evenemang ska bli av.

Han sa det sista mer som ett osentimentalt konstaterande, och det var exakt då, som mitt instängda ledsna skratt förvandlades till ett bubblade kolsyreskratt.

Jag har varit så enormt grundlöst ledsen över mycket som hände efter demonstrationen. Glädjen över att vi var på G försvann någonstans bland alla trötta missförstånd.

Så svaret blir Nej! Det blev tusen gånger bättre. Men det blev även väldigt dåligt eftersom många av de som arbetade med demonstrationen inte fick den uppskattning de så väl förtjänade, tyvärr...

Mig har den kostat enormt mycket lidande i form av trakasserier, missförstånd och förlorad vänskap.

Men allt det där är historia nu för VI ÄR PÅ GÅNG OCH VI HAR, vad vi vet, LYCKATS VÄNDA EN JA-PERSON!!!  • Comments(10)//www.tioisjubloggen.se/#post268

Ett lyssnande öra ut mot sina väljare

2014Posted by Eva Smedberg Sat, December 13, 2014 08:20:11

Talespersoner för redan etablerade politiska partier svara ofta ett bestämt nej på frågan om det kanske behövs lite fler partier att välja mellan.

Men det är ju egentligen ingenting en politiker skall svara på. Det är ju ungefär lika dumt som om någon skulle fråga mig: Tycker du att det behövs fler fotvårdskliniker på din gata i ditt område?

Som det politiska läget ser ut i Sverige idag och med tanke på hur Göteborgs politikerna uppför sig mot oss väljare, då behövs det ett helt gäng med nya partier.

Jag skulle vilja se ett nytt Socialdemokratiskt parti, som arbetar med 2000-talets samhällsfrågor.

Ett parti som inte blundar och backar för de obekväma frågorna, och som bygger på att ha ett lyssnande öra ut mot sina väljare.

Om man har rent mjöl i påsen, då kan man arbeta med öppna dörrar, om det inte handlar om rikets säkerhet vill säga.

Som det politiska läget är nu, står jag och många med mig helt utan partitillhörighet...  • Comments(3)//www.tioisjubloggen.se/#post267
Next »