Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

Vi är bakåtsträvare Han är kulturchef

~DagensPosted by Eva Smedberg Mon, April 16, 2018 06:55:41

God morgon :)

Jag var en av tre som var med och startade den partipolitiskt oberoende föreningen Västsvenska Folkinitiativet och då, när det begav sig, hade jag en blogg som hette Evas blogg.

2016-01-18 kl. 06.05 skrev jag följande på den bloggen:
" Björn Werner har debuterat som kolumnist på GP:s ledarsida och han börjar med att ställa sig frågande till hur det ens är möjligt att Ingvar Oldsberg, "en 70-årig farbror", kommer före Anna Johansson, på en makthavarlista, som GT tydligen har gjort (jag har inte läst den).

Men istället för att reflektera över varför en folkligt förankrad underhållare, med ett varmt hjärta för Göteborg, har ett större inflytande på göteborgarna, än en kvinnlig socialdemokratisk beslutsfattare, drar Björn Werner till med det urgamla politikerargumentet att det enda göteborgsinvånarna vill, är att stoppa både tid och utveckling.

Det är beklämmande att han använder sig av samma terminologi, som vissa Göteborgs politiker använder sig av när de ska beskriva sina väljare. Och det är beklagligt att han buntar ihop oss göteborgare till en stor nostalgisk bromskloss, som varken vill förnya eller förändra staden, förbättra infrastrukturen eller bygga fler bostäder.

Han nämner medborgardialoger och att staden växer, en mening som är hämtad direkt ur kommunikationsplanen för Västlänken. Han förlöjligar den allt större andelen göteborgare som vill stoppa bygget av pendeltågtunneln, och genom att lättvindigt bortse ifrån allt, som tvingas stryka på foten på grund av bygget av Västlänken, visar Björn Werner att han inte har ägnat en enda sekund åt att fundera över om Göteborg, som är en växande stad, verkligen behöver en tågtunnel för kranskommunernas pendelresenärer.

En växande stad behöver komma ikapp med ett mångårigt eftersatt bostadsbyggande. En växande stad ska kunna erbjuda såväl gamla som nya invånare en modern och utbyggd lokal kollektivtrafik, som är tätt och effektivt sammankopplad med pendeltrafiken ifrån våra kranskommuner. Björn Werner kallar detta för nostalgi. Grattis till det nya jobbet".

MEN sedan Björn Werner kallade oss göteborgare för bakåträvande nostalgiker har han stigit i graderna och blivit kulturchef på GP. Och som kulturchef på GP, två år senare, anser han att Svenska Akademien skall fortsätta att vara den hemlighetsfulla institution, som den alltid har varit.

Är inte det märkligt? Jag menar. Vem är det som är en bakåtsträvare nu?


Allt Gott / Eva
Nota bene: Trängselskatten skall bort. Västlänken kommer aldrig att byggas. Vi kan bättre!  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post342