Tioisjubloggen.se

Tioisjubloggen.se

...nä..zzz..tan alltid morgonpigg...

Om du aldrig vågar pröva dina vingar, hur ska du då kunna veta om du kan flyga? Och om det visar sig att du inte kunde flyga, då kan du alltid försöka igen.

SLUTA ANVÄNDA ORDET HEDER!!!

2017Posted by Eva Smedberg Fri, November 17, 2017 05:39:21
God morgon :)

I gårdagens GP kunde man läsa att hedersvåldet dvs det förnedringsvåld som kusiner, fäder och bröder utsätter sina kvinnliga kusiner, döttrar och systrar för, är "Hela stadens ansvar" och det är en mening man känner igen. För det var även "Hela stadens ansvar" att motverka ytterområdenas gängkriminalitet genom att vi vanliga medborgare uppmanades att sluta köpa droger.

Men frågan är hur vi vanliga medborgare skall kunna ta ansvar för och motverka förnedringsvåldet utan att vi blir beskyllda för att vara islamofober, då det är inom religionen islam som den här typen av förnedring förekommer.

"Det här är vår tids viktigaste jämställdhetsfråga", säger Helena Odenjung (L).
Den som inte håller med om det kan ju räcka upp en hand. Men trots att detta våld, som man förfinar genom att sätta ordet heder framför, inte växte fram under en timma i går kväll, har man ännu ingen handlingsplan för hur arbetet mot förnedringsvåldet skall gå till.

Men hur skall man över huvudtaget kunna utarbeta en handlingsplan när man inte ens använder ord som beskriver problemet.  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post325

...en vuxenplats och ett vuxenspår...

2017Posted by Eva Smedberg Fri, November 17, 2017 05:29:41

God morgon.

Asylprocessen för ensamkommande flyktingbarn har tagit obarmhärtigt lång tid och när det svenska rättsväsendet till slut vaknade, då visade Rättsmedicinalverkets åldersbedömningar att 75 % var över 18 år.

Detta betyder, hur ogärna man än vill se det, att väldigt många ensamkommande har gjort sig skyldiga till identitetsbedrägeri MEN det betyder också att de som var minderåriga när de kom till Sverige har hunnit bli myndiga under den segdragna asylprocessen.

Och när godhetspolitikerna blundar för de åldersbedrägerier som är så uppenbara att man nästan baxnar, då blundar de även för att dessa vuxna, framför allt män, tar en plats och ett snabbspår, som kunde ha gått till en minderårig person, som är ett barn, fast på riktigt.

Och det är inkonsekvensen i dessa politikers agerande som gör att man ifrågasätter godheten. För samtidigt som godhetspolitikerna avvisar 10 % av de ensamkommande, som hunnit bli myndiga under sin vistelse i Sverige, har man händerna fulla av skattefinansierade välfärdspaket till återvändande IS-krigare.

Och man undrar om de godhetspolitiker, som inte bara besökte, utan även satt med på den afghanska sittstrejksdemonstrationen på Medborgarplatsen i somras, är medvetna om att de genom sitt deltagande visade att det var helt ok att inte följa demonstrationstillståndets tidsangivelser och att det var helt ok att sova på platsen.

Vi skall vara lika inför lagen men när vi inte är det, tjaa då funkar det också....som effektivt konstgödsel till politikerföraktet?

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post324

en spade...är en spade...är en spade...

2017Posted by Eva Smedberg Fri, November 17, 2017 05:23:51

God morgon :)

Jag vill börja med att redan inledningsvis varna för att tidsangivelserna i den här texten inte stämmer, annat än att det var oerhört längesedan...så

...för ca 400 år sedan var vi rejält lättkränkta och det här med heder var väldigt viktigt i Sverige. Det var viktigt för en mans heder att hans fru inte hoppade över trösklarna och det var viktigt för en vanlig ärlig medborgares heder att inte beblandade sig med en oärlig bödel.

Men i takt med att kunskapsnivån höjdes tack vare att läs- och skrivkunnigheten ökade, minskade människors lättkränktheten och man fick en större hänsynsfull förståelse för sin omgivning. Detta gynnade, i sin tur, det växande varuutbudet mellan såväl medborgare, som Sveriges handel med andra länder.

Och med tanke på att vi begravde vår sk hederskultur någonstans på 1600-talet, precis där det hör hemma, är det inte riktigt klokt att nutidens politiker och journalister använder sig av ordet heder när man skall beskriva varför en man, far eller bror mördar sin fru, dotter eller syster.

Givetvis plockad man fram heders-begreppet för att inte väcka några mörka krafter men det var en sak som ryggradslösa politiker och partiorienterade journalister inte tänkte på. Vi kan både läsa, skriva och räkna och för oss betyder ordet heder någonting helt annat än släktband, maktfullkomlighet, mord, övergrepp, förtryck och trakasserier.

För oss moderna människor är heder ett fint och vackert ord, som är präglat av ärlighet och pålitlighet. Och för oss är det hederligt att man kallar saker vid sitt rätta namn. Ett mord är ett mord och en spade är en spade alla dagar i veckan.

Ha en fin dag!  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post323

PK SYNTAX ERROR

2017Posted by Eva Smedberg Fri, November 17, 2017 05:19:46
Enligt Wikipedia är

PK syntax error
en term för att försöka beskriva en situation som uppstår i politiskt korrekta kretsar då två eller fler ståndpunkter skall försvaras, men som står i kontrast till varandra. Den svåra beröringsångest detta leder till resulterar inte sällan i att en tredje eller fjärde part får bära skuldbördan.

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post322

...senare än i elfte timmen...

2017Posted by Eva Smedberg Fri, November 17, 2017 05:17:01
God morgon :)

I debattprogrammet Agenda här om dagen, medan verksamhetschefen för "Tjejers rätt i samhället" pratade om hedersvåld, satt barn- och äldreministern och skrev och man kan verkligen tycka att det är lite sent att börja skriva nu, i direktsändning, för man har ju liksom haft ganska många år på sig att skriva och stå upp MOT hedersrelaterade brott.

Men det är någonting som händer när svenska politiker skall ta ställning i frågor som kräver andra svar än de politiskt korrekta.

Hedersrelaterat våld är ett sådant ämne och för att slippa ta ställning kan man ju alltid formulera sig som Gudrun Schyman gjorde i Ekots lördagsintervju i våras: "En del vill ha patent och vara den viktigaste organisationen och jag tycker att det är en väldigt olycklig utveckling och jag hoppas att vi kan komma förbi diskussionen om begreppen och istället börja arbeta praktiskt och konkret".

Det är en underlig formulering, då hon som ordförande för ett Feministiskt initiativ verkligen borde applådera ALLA organisationer, som arbetar för att bekämpa såväl hedersförtyck som hedersrelaterade brott.

Så vad har Gudrun Schyman för praktiska lösningar på att män ifrån andra kulturer fortfarande bestämmer över sina fruar och döttrar? Jo, bland annat att män och kvinnor skall ha olika badtider i landets simbassänger...

Önskar er en fin dag!

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post321

Fejk news

2017Posted by Eva Smedberg Fri, November 17, 2017 05:07:40
God morgon :)

Det fanns en tid då majoriteten av oss verkligen trodde på såväl SVT som morgontidningarnas samhällsbevakning och jag hade nästan en utomjordisk respekt för journalister som yrkesgrupp.
I mina ögon var en journalist folkets öron och ögon, opartiska sanningssägare som befann sig långt ifrån åsiktskorridorer och ljusår ifrån att vara någon politikers kommunikatör.

Därför såg jag fram emot valet 2014 med en slags varmhjärtad lättnad, för även om jag litade på svensk media till 100 %, litade jag inte på att man berättade hela sanningen om kostnader och de samhällsproblem som uppstod till följd av den stora invandringen.
Så när valet närmade sig tänkte jag att äntligen skulle man öppet prata och skriva om invandringen på ett nyanserat sätt, prata om kostnader, åtgärder och samtala om framtiden, utan att för den saken skull förolämpa den som eventuellt ställde de lite mer okänsliga frågorna.

Men det blev inga sådana samtal. Det blev oroväckande knäpptyst och det förtroendebortfall, som endast hade rört sig kring medias förmedling av Sveriges invandrarfrågor, skvätte till slut över till väldigt mycket annan information också.

Så när politiker och mainstream media slår sig för bröstet och kritiserar alternativa medier bör de nog självkritiskt ställa sig frågan varför allt fler söker sig dit. Men det gör man givetvis inte. Istället hävdar man, i tid och otid, att alternativ media oftast är fejk news och att människor söker sig dit för att få bekräftelse på sina egna hemska, onda, rasistiska, nazistiska, populistiska och sexistiska åsikter.

Jag är en ganska principbefriad person men i fortsättningen kommer jag att ha en princip. Den politiker som ens nämner ordet fejk news eller alternativ media går fetbort i min värld.

Ha en riktigt trevlig dag!

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post320

...vore bättre med en närområdesorienteringsresa...

2016Posted by Eva Smedberg Fri, August 05, 2016 07:09:36
God morgon :)

Idag vet alla att en nyhet sprids med vindens hastighet. Visserligen tog det en stund innan vi medborgare fick veta att 23 högt uppsatta chefer och politiker inom park-och naturförvaltning hade gjort en omvärldsorienteringsresa till England för att studera Londons alla torg och parker.

Men trots att dessa höjdare är medvetna om att en specificerad nota för ett sådant kalas kommer att publiceras, struntar de i att det är skattebetalarnas pengar som betalar det femstjärniga hotellet, middagarna på såväl Rolling Stones som Jamie Olivers restaurang. Det är skattebetalarna som skall betala för 23 personers traktamenten och förlorade arbetsinkomst, så notan på 230 000 kronor är låångt ifrån färdig.

Det hade dock varit önskvärt om man var någorlunda välorienterad i sitt närområde innan man satsar på att bli omvärldsorienterad. I London bor det 8,674 miljoner invånare. I Göteborg bor det 550 000 personer. I London måste man tänka smart och förtäta, för att medborgarna skall få plats. Men i Göteborg skall det förtätas, trots att det inte behövs och hur smart är det?

Allt Gott / Eva

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post319

Start idag

2016Posted by Eva Smedberg Sat, July 30, 2016 07:24:20
God morgon :)

Såja...nu har resan mot GöteborgsVarvet börjat. Jag har nämligen installerat "Runkeeper" på min mobiltelefon.

Eller rättare sagt sonen fick hjälpa mig med det, då jag höll på att tröttna redan innan jag ens hade hunnit börja. För "Runkeeper" vill veta vilka mål man har, när man vill starta och när man vill vara klar, och den vill även veta hur mycket man väger.

Och om man väger två-siffrigt mycket i kilon, då är det ingenting mot vad man väger i pund. Och om den här appen skall fungera som ett hjälpmedel för mig, då ska det vara så få siffror som möjligt och inte tresiffrigt med en hel hög av decimaler...stackars engelsmännen.

Men vi, ursäkta sonen, fixade till det, så nu är min vikt i kilon, mitt startdatum och min målgång inskrivna och sparade och appen hade känts riktigt, riktigt trovärdig om det inte vore för en liten, pytteliten detalj angående aktiviteterna.

Man skall alltså välja aktivitet, ha med sig mobilen, så att "Runkeeper"-appen skall kunna räkna ut hur många kalorier man gör av med, hur snabbt eller långsamt man rör sig och hur lång eller kort tid det tar. Och jag är helt med på att det fungerar när man går, cyklar, ror, kör rullstol, åker skidor och skridskor och springer. Men simning???

Strunt samma. Svepskälens tid är förbi. Det finns säkert ett mobilpannband man kan köpa om man skulle välja den aktiviteten. Jag tänker i alla fall börja med cykel...till Wiselgrensplatsen och jag ska, för skojs skull, se hur många 50 gr dubbelnougat man förbränner.

Allt Gott / Eva

  • Comments(2)//www.tioisjubloggen.se/#post318

Ha nu en riktigt go fredag :)

2016Posted by Eva Smedberg Fri, July 29, 2016 08:41:01


  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post317

Hon skulle ha behövts nu...Astrid Lindgren

2016Posted by Eva Smedberg Thu, July 28, 2016 06:19:54

God morgon :)

Klockan är 06.05 och det har fallit stoora och måånga regndroppar över Göteborg, Hisingen. Men "Man skall vara glad att det är väder överhuvudtaget", som Pippi Långstrump sa. Hon sa många tänkvärda saker den där starka lilla rödhåriga flickan, som hade en pappa som var sjörövare och en mamma som hette Astrid Lindgren.

Det är fjorton år sedan "allas vår Astrid" gick ur tiden och även om orden i såväl alla hennes böcker, som i de debattartiklar hon skrev lever kvar, skulle världen behövt henne idag. För hon var inte bara författare, krönikör och opinionsbildare. Hon var även en sann humanist och en stor djurvän. Hon värnade om de små och utsatta och hon kämpade mot främlingsfientlighet.

Om hon hade levt idag, skulle hon då tycka att vi är främlingsfientliga, vi som vill dra i handbromsen, för att först och främst kunna ta hand om de flyktingar som Sverige redan har sagt välkommen till?

Och det skulle vara så spännande att få höra vad hon hade att säga om alla de ensamkommande flyktingbarn, som egentligen är unga vuxna? Skulle hon tycka att det är rätt att unga vuxna behandlas som barn, eller skulle hon kämpa för att de som är barn på riktigt, skulle få en plats och en dräglig uppväxt i Sverige?

Och vad skulle hon säga om de åtta gruppvåldtäkter som har ägt rum under de sex senaste sommarveckorna? Skulle hon hålla med den psykoterapeut som sa att våldtäkterna förmodligen berodde på det varma vädret.

Nej. Jag tror faktiskt inte det...

Allt Gott / Eva

  • Comments(0)//www.tioisjubloggen.se/#post316
Next »